Bahart Regatta
Amatőr Vitorlásverseny Sorozat és
Yardstick Flottabajnokság
Következő verseny
rajt időpontja
Siófok után Badacsony!
Siófok után Badacsonyban folytatódik a Bahart Regatta. Május 30-31-én a badacsonyi Bahart kikötő ad otthont a versenysorozat második fordulójának, ami a megszokott rendben két napon keresztül biztosít versenyzési lehetőséget az érdeklődők számára.

Siófokon 81 hajó nyitotta meg a szezont, ami több mint bíztató badacsonyi előzménynek számít. A versenysorozat badacsonyi fordulója minden szezonban nagy népszerűségnek örvend köszönhetően a hely szellemének és a kikötő barátságos vendéglátásának.

Általában Badacsonyban vannak a legnagyobb bulik is, mivel sokan döntenek az ott „alvás” mellett, ezzel táptalajt teremtve a szombati móló partinak. Badacsony a balatoni borok fővárosa, ami szintén különös vonzerőt biztosít ennek a fordulónak. Jobbnál jobb pincék akár gyalogszerrel is elérhetők a kikötőből. Mértékletes fogyasztás esetén a hazaút sem okoz különösebb megpróbáltatást, hiszen a hegyoldalból lefelé vezet a kikötőig tartó séta.

A Pünkösdi Regatta után és a lellei Compass Regatta Hétvége előtt, a májusi utolsó weekend legjobb választása a badacsonyi regatta. Feltehetően addigra a szeszélyes májusi időjárás is stabilizálódik annyit, hogy szuper feltételek mellett lehet versenyezni a Badacsony, Szigliget és Fonyód határolta vízterületen.


2015 MÁJ 27 21:07:27/