Bahart Regatta
Amatőr Vitorlásverseny Sorozat és
Yardstick Flottabajnokság
Következő verseny
rajt időpontja
Siófok, a versenyrendező szemével
A siófoki 11 órás rajtra 84 hajó érkezett. A szél átlagosan 20 csomós észak-nyugati irányból fújt, ami azt jelentette, hogy az első szakaszt (Siófok-Alsóörs) cirkálva kellett megtenni a hajóknak.

Ez szakmailag igen taktikussá tette a versenyt, mert a versenyzőknek nem csak a szél erejével, hanem a kisebb szélfordulókra is oda kellett figyelniük. A hajók többsége az erős szél miatt reffelve kezdte a versenyt és ez a szélerő kitartott a verseny végéig.


Apróbb malőrök előfordultak a rajtnál és az alsóörsi bójánál is. (nekimentek a versenyrendező hajónak illetve felakadtak a bójára).

Az első szakasz a széltaktikáról szólt, az utolsó (Csopak-Siófok) a technikai felkészültségről, mivel ez egy éles spinakkeres szakasz volt, ahol a hajók a legnagyobb sebességre képesek.

A futamot végül 80 hajónak sikerült szintidőn belül teljesíteni.

A másnapi pályaversenyen több mint 50 hajó versenyzett. Ezen a futamon gyenge keleti szél volt, ami a versenyközben sajnos 60 fokot elfordult északi irányba, így itt a szerencsének is döntő szerepe volt a végeredmény kialakulásában.

Összefoglalva: soha rosszabb kezdést, remélem a következő badacsonyi fordulón legalább ennyi szerencsénk lesz az /égiekkel/ és hasonlóan jó versenyt sikerül rendezni.

 

 

Dániel Gábor

veersenyvezető


2014 MÁJ 13 18:47:00/