Bahart Regatta
Amatőr Vitorlásverseny Sorozat és
Yardstick Flottabajnokság
Következő verseny
rajt időpontja
Jótékonysági Regatta a Bahart Regatta és az International Kupa futamai után

Jótékonysági Vitorlás Verseny és családi délelőtt

az Eurakvilo Alapítvány szervezésében


„Eurakvilo Jótékonysági Regatta!” – ezt a címet viseli az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági eseménye.

 

5. éve minden nyáron, egy napra gyerekzsivajt tölti be a balatonboglári vitorláskikötő hangárját.

 

Ez évben a Jótékonysági Regatta és családi délelőtt 2016. szeptember 10.-én szombaton kerül megrendezésre.

A szervezők egy felejthetetlen egész napos programon látják vendégül a Dél-Dunántúli régióban élő, gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás 7-18 év közötti gyermekeket és családjaikat.

 

A fejlett társadalmakban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Hazánkban ma évente 250-300 újonnan diagnosztizált gyermek küzd ezzel a kórral. Az esélyeik sokkal jobbak, mint pl. fél évszázaddal ezelőtt: akkor minden tizedik beteg maradt életben, ma a háromnegyedük meggyógyítható – ám ahhoz forrásokra is szükség van.

            Az egész Dél-Dunántúlról (Tolna, Somogy, Baranya) és Zala megyéből is a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályára kerülnek a daganatos, leukémiás és hasonló betegségekkel küzdő gyermekek. Ez a központ a hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyike, ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt 2011-ben a szóban forgó osztály munkájának segítésére hozták létre.

A szervezet fő célja az, hogy segítse azon gyermekeket és családjaikat, akik belekerültek a mindent megváltoztató, tornádószerű szélviharhoz hasonlítható betegséghelyzetbe.

Innen származik a szervezet elnevezése is: a bibliai eredetű Eurakvilo tornádó erejű szél, amely – ahogy a gyermekkori rosszindulatú betegségek is teszik – gyökeresen átalakítja az emberek életét.

 

            Az Eurakvilo Alapítvány idén, immáron V. alkalommal rendezi meg a jótékonysági vitorlás versenyét és családi napot, amely keretében a Bátor Táborral közösen egy olyan segítő, gyógyító erejű szakmai programot állítottak össze, amely az élményterápia módszerét használva kínál a gyermekek és családjaik számára egy felejthetetlen, élményekben gazdag napot.

Az Eurakvilo Alapítvány munkatársai és segítői, valamint a Bátor Tábor Alapítvány önkéntesei a rendezvény napján 10 órától kreatív színes programokkal, ügyességi játékokkal várják az érkező családokat.


A nap tervezett menete röviden:


10:00-tól: a családok érkezése, regisztrálása

10:30-tól: - megnyitó;
                - majd kezdetét veszi a „szárazföldi kreatív és színes programunk” , a Bátor Tábor játékos vetélkedője, szakmai programja családjaink számára
13:00-tól:  ebéd (egy közös meleg ebéddel vendégeljük meg a résztvevő családokat, önkénteseinket, segítőinket)

15:00-tól: egy rövid „bemelegítést” követően a résztvevők vízre szállnak,

és elrajtol az V. Eurakvilo Jótékonysági Vitorlás Regatta

18:00-tól: eredményhirdetés

18:30-tól: a program zárása

 

Az Eurakvilo Regatta rajtjára 15 órakor kerül majd sor, a Bahart Regatta mezőnyének befutását követően.

 

Az esemény megvalósulásában részt vevő partnereink:

 

-       Balatoni Hajózási Zrt (BAHART)

-       Ricky Sport és International Hajófesték

-       Bátor Tábor Alapítvány

 

A BAHART  a korábbi évekhez hasonlóan most is szerepet vállalt és minden eszközzel segíti a program megvalósulását és biztosítja a rendezvény sikerét.

 

Az International Hajófesték és a Ricky Sport kezdetektől támogatja a rendezvény sikerét.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is társrendezvényévé fogadja az Eurakvilo Regattát, amolyan mini vitorlástúraként színesítve e szombat.

 

A Bátor Tábor Alapítvány „GO! Tábor bárhol” programjával immár 2. éve teszi feledhetetlenné a délelőtti órákat.

A családok a sokak számára már ismerős Cimborák vezetésével kóstolhatnak bele, a hamisíthatatlan „bátortáboros” hangulatba.

 

 

A szervezők bíznak abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is szép számmal jelentkeznek olyan vitorlázók, akik vállalják a gyermekek és családok vitorlázását és szeretnének egy örömteli napot szerezni a résztvevőknek.

Az Eurakvilo Regattára előzetesen a vitorlas@balatonihajozas.hu e-mail címen lehet jelentkezni, vagy a helyszínen a Bahart Regattára történő nevezés során.

 

 

 

 

További információ:

Markóné Horváth Veronika kuratóriumi tag (telefon: +36 30 728 59 61 )

Máté Beatrix alapítványmenedzser (telefon: +36 30 729 5841; e-mail: info@eurakvilo.com)

Honlap: www.eurakvilo.com; Facebook: www.facebook.com/eurakvilo


2016 AUG 30 14:48:28/