Bahart Regatta
Amatőr Vitorlásverseny Sorozat és
Yardstick Flottabajnokság
Következő verseny
rajt időpontja
Eurakvilo Jótékonysági vitorlásverseny a BAHART Regatta és International Kupa futamai után

VI. Eurakvilo Jótékonysági Vitorlás Verseny és családi délelőtt

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén már 6. alkalommal kerül megrendezésre jótékonysági élményterápiás programunk az Eurakvilo Regatta.

Ez évben a Jótékonysági Regatta és családi délelőtt 2017. szeptember 09.-én szombaton kerül megrendezésre.

A hagyománynak számító felejthetetlen egész napos programra sok szeretettel várjuk a Dél-Dunántúli régióban élő, gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás 7-18 év közötti gyermekeket és családjaikat.

 

A fejlett társadalmakban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Hazánkban ma évente 250-300 újonnan diagnosztizált gyermek küzd ezzel a kórral. Az esélyeik sokkal jobbak, mint pl. fél évszázaddal ezelőtt: akkor minden tizedik beteg maradt életben, ma a háromnegyedük meggyógyítható – ám ahhoz forrásokra is szükség van.

            Az egész Dél-Dunántúlról (Tolna, Somogy, Baranya) és Zala megyéből is a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályára kerülnek a daganatos, leukémiás és hasonló betegségekkel küzdő gyermekek. Ez a központ a hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyike, ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt 2011-ben a szóban forgó osztály munkájának segítésére hozták létre.

Fő cél kitűzésünk, hogy segítsük azon gyermekeket és családjaikat, akik belekerültek a mindent megváltoztató, tornádószerű szélviharhoz hasonlítható betegséghelyzetbe.

Innen származik a szervezet elnevezése is: a bibliai eredetű Eurakvilo egy tornádó erejű szél, amely – ahogy a gyermekkori rosszindulatú betegségek is teszik – gyökeresen átalakítja az emberek életét.

 

            Az Eurakvilo Alapítvány idén, immáron VI. alkalommal rendezi meg a jótékonysági vitorlás versenyét és családi napot, amely keretében a Bátor Táborral közösen egy olyan segítő, gyógyító erejű szakmai programot állítottak össze, amely az élményterápia módszerét használva kínál a gyermekek és családjaik számára egy felejthetetlen, élményekben gazdag napot.

Az Eurakvilo Alapítvány munkatársai és segítői, valamint a Bátor Tábor Alapítvány önkéntesei a rendezvény napján 10 órától kreatív színes programokkal, ügyességi játékokkal várják az érkező családokat.



 

 

A nap tervezett menete röviden:


10:00-tól: a családok érkezése, regisztrálása

10:30-tól: - megnyitó;
                - majd kezdetét veszi a „szárazföldi kreatív és színes programunk” , a Bátor Tábor játékos vetélkedője, szakmai programja családjaink számára

13:00-tól:  ebéd (egy közös meleg ebéddel vendégeljük meg a résztvevő családokat, önkénteseinket, segítőinket)

15:00-tól: egy rövid „bemelegítést” követően a résztvevők vízre szállnak,

és elrajtol az V. Eurakvilo Jótékonysági Vitorlás Regatta

18:00-tól: eredményhirdetés

18:30-tól: a program zárása

 

Az Eurakvilo Regatta rajtjára kb. 15 órakor kerül majd sor, a Bahart Regatta mezőnyének befutását követően.

 

Az esemény megvalósulásában részt vevő partnereink:

 

-       Balatoni Hajózási Zrt (BAHART)

-       Ricky Sport és International Hajófesték

-       Bátor Tábor Alapítvány

 

A BAHART  a korábbi évekhez hasonlóan most is szerepet vállalt és minden eszközzel segíti a program megvalósulását és biztosítja a rendezvény sikerét.

 

Az International Hajófesték és a Ricky Sport kezdetektől támogatja a rendezvény sikerét.

 

A Bátor Tábor Alapítvány „GO! Tábor bárhol” programjával immár 3. éve teszi feledhetetlenné a délelőtti órákat.

A családok a sokak számára már ismerős Cimborák vezetésével kóstolhatnak bele, a hamisíthatatlan „bátortáboros” hangulatba.

 

 

Idén is bízunk abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is szép számmal jelentkeznek olyan vitorlázók, akik vállalják a gyermekek és családok vitorlázását és szeretnének egy örömteli napot szerezni a résztvevőknek.

Az Eurakvilo Regattára előzetesen a vitorlas@balatonihajozas.hu e-mail címen lehet jelentkezni, vagy a helyszínen a Bahart Regattára történő nevezés során.

 

 

 

 

További információ:

Máté Beatrix alapítványmenedzser (telefon: +36 30 729 5841; e-mail: info@eurakvilo.com, mate.trixx@gmail.com )

Facebookwww.facebook.com/eurakvilo


2017 AUG 31 09:33:45/