Bahart Regatta
Amatőr Vitorlásverseny Sorozat és
Yardstick Flottabajnokság
Következő verseny
rajt időpontja
Elrajtolt a BAHART Regatta idei első versenye Badacsonyban
Elrajtolt a 2017. évi BAHART Regatta Vitorlásverseny és YS Trophy Flottabajnokság Az idei évad 1-2. futamára Badacsonyban került sor 2017. május 27-28-án. A BAHART Regatta vitorlásverseny elődje „Aranysekli” néven 2004-ben indult útjára mindössze 4 vitorláshajó részvételével. A verseny azóta annyira sikeres és kedvelt lett a vitorlázók körében, hogy már 60 -80 vitorlás részvételével zajlik a verseny. A versenyt kifejezetten amatőr vitorlázóknak szervezzük, elsősorban a Balatoni Hajózási Zrt. 11 vitorláskikötőjében kikötőhelyet bérlő ügyfeleinknek, de a verseny népszerűsége miatt az elmúlt években más kikötőkből is szép számmal indulnak el vitorlázók. A verseny bekapcsolódott a Magyar Vitorlás Szövetség YS flottabajnokságba is, így a versenyeinken elindult versenyzők a YS rendszerben is értékelve vannak. A verseny megszervezésével az volt a Társaság alapvető célja, hogy díjazza a vitorlásbérlőink hűségét, és egy jó hangulatú, de sportértékben magas színvonalú rendezvényt kapjanak a vitorlázók. A szombati napon megrendezésre kerülő túraversenyen 63 hajó állt rajthoz és próbálta ki az idei szezon első Regatta vitorlásversenyén a hajó felkészültségét és a kormányosi tudását, ideális vitorlázóidőben (4-6 csomós szélben) , kellemes napsütésben. A jó szélben egy hosszabb pályát mentek a versenyzők: Badacsony-Szigliget-Fonyód-Ábrahámhegy-Badacsony útvonalon A BAHART Regatta badacsonyi túrafutamának végeredményei az alábbiak: YS I. osztály: 1. helyezett: Lábad X (Lábady Zsolt), 2. helyezett: Fortély (Mucsi László), 3. helyezett: Márta Mária (Matlaszkovszki Miklós) YS II. osztály: 1. helyezett: Parázs (Szombati Péter), 2. helyezett: Avanti (Koltai Zalán), 3. helyezett: Vangelis (Harmath Gábor) YS III. osztály: 1. helyezett: Helios (Gergely Csaba), 2. helyezett: Penny (Fazekas Ákos), 3. helyezett: Catullus Maximus (Balázs Gábor) Az időjárás kegyes volt hozzánk vasárnap is, mely napon olimpiai rendszerű pályaverseny került megrendezésre 37 hajó részvételével. 6-9 csomós szélben teljesítették a vitorlázók az 1. futam versenypályáját. Az 1. futam után került sor az ideális szélviszonyok miatt a 2. futam megrendezésére is. 2017-ben a vitorlásverseny sorozat továbbra is 5 állomással, 10 futammal – túra és pályafutamokkal várja a Versenyzőket. Idén Badacsony, Balatonlelle, Balatonföldvár – Alsóörssel karöltve, Szigliget és Balatonboglár vitorláskikötői adnak otthont az év során megrendezett hétvégi futamoknak. Mindenekelőtt egy jó hangulatú, vitorlázást, mint tömegsportot népszerűsítő vízi rendezvényről van szó, mely a versenyhangulaton túl, bepillantást ad a versenynek otthont adó kikötő napi életébe és az adott település látnivalóiba, sajátosságaiba is. Nemcsak a versenyzőknek ajánljuk, hanem egy hétvégi családi programnak is kiváló, hiszen a parton is kínálunk szórakozási lehetőséget a hozzánk érkezőknek. Jó Szelet!
BAHART Regatta versenyvezetése

Elrajtolt a 2017. évi BAHART Regatta Vitorlásverseny és YS Trophy Flottabajnokság

 

Az idei évad 1-2. futamára Badacsonyban került sor 2017. május 27-28-án.

A BAHART Regatta vitorlásverseny elődje „Aranysekli” néven 2004-ben indult útjára mindössze 4 vitorláshajó részvételével. A verseny azóta annyira sikeres és kedvelt lett a vitorlázók körében, hogy már 60 -80 vitorlás részvételével zajlik a verseny.

A versenyt kifejezetten amatőr vitorlázóknak szervezzük, elsősorban a Balatoni Hajózási Zrt. 11 vitorláskikötőjében kikötőhelyet bérlő ügyfeleinknek, de a verseny népszerűsége miatt az elmúlt években más kikötőkből is szép számmal indulnak el vitorlázók.

A verseny bekapcsolódott a Magyar Vitorlás Szövetség YS flottabajnokságba is, így a versenyeinken elindult versenyzők a YS rendszerben is értékelve vannak.

A verseny megszervezésével az volt a Társaság alapvető célja, hogy díjazza a vitorlásbérlőink hűségét, és egy jó hangulatú, de sportértékben magas színvonalú rendezvényt kapjanak a vitorlázók.

 

A szombati napon megrendezésre kerülő túraversenyen 63 hajó állt rajthoz és próbálta ki az idei szezon első Regatta vitorlásversenyén a hajó felkészültségét  és a kormányosi tudását, ideális vitorlázóidőben (4-6 csomós szélben) , kellemes napsütésben.

A jó szélben egy hosszabb pályát mentek  a versenyzők: Badacsony-Szigliget-Fonyód-Ábrahámhegy-Badacsony útvonalon

A BAHART Regatta badacsonyi túrafutamának végeredményei az alábbiak:
YS I. osztály: 1. helyezett: Lábad X (Lábady Zsolt), 2. helyezett: Fortély (Mucsi László), 3. helyezett: Márta Mária (Matlaszkovszki Miklós)
YS II. osztály: 1. helyezett: Parázs (Szombati Péter), 2. helyezett: Avanti (Koltai Zalán), 3. helyezett: Vangelis (Harmath Gábor)
YS III. osztály: 1. helyezett: Helios (Gergely Csaba), 2. helyezett: Penny (Fazekas Ákos), 3. helyezett: Catullus Maximus (Balázs Gábor)

Az időjárás kegyes volt hozzánk vasárnap is, mely napon olimpiai rendszerű pályaverseny került megrendezésre 37 hajó részvételével. 6-9 csomós szélben teljesítették a vitorlázók az 1. futam versenypályáját. Az 1. futam után került sor az ideális szélviszonyok miatt a 2. futam megrendezésére is.

2017-ben a vitorlásverseny sorozat továbbra is 5 állomással, 10 futammal – túra és pályafutamokkal várja a Versenyzőket. Idén Badacsony, Balatonlelle, Balatonföldvár – Alsóörssel karöltve, Szigliget és Balatonboglár vitorláskikötői adnak otthont az év során megrendezett hétvégi futamoknak.

 

Mindenekelőtt egy jó hangulatú, vitorlázást, mint tömegsportot népszerűsítő vízi rendezvényről van szó, mely a versenyhangulaton túl, bepillantást ad a versenynek otthont adó kikötő napi életébe és az adott település látnivalóiba, sajátosságaiba is.

Nemcsak a versenyzőknek ajánljuk, hanem egy hétvégi  családi programnak is kiváló, hiszen a parton is kínálunk szórakozási lehetőséget a hozzánk érkezőknek.

 

Jó Szelet!

 

BAHART Regatta versenyvezetése

2017 JÚN 06 09:02:52/